10.4.2012

NHL:n pudotuspelien ensikatsaus


Ostin uuden tietokoneen ja kerta on hyvä totutella kirjoittamaan uudella koneella, ajattelin kertoa jotain jännää yhdestä lempiaiheestani: jääkiekosta. NHL:n pudotuspelit alkavat ke-to välisenä yönä, joten heitänpä vähän arvioita mitä tuleman pitää.

Itäisessä konferenssissa ensimmäisen pudotuspeliparin muodostavat New York Rangers ja Ottawa Senators. Ottawa on ollut kauden yksi yllättäjistä ja Rangers taas marssi ylivoimaisena Idässä. Odotettavissa on jännä pari, jossa Rangers on ehdoton suosikki. Ottawalla on kuitenkin mahdollisuus yllättää, sillä joukkueiden väliset ottelut eivät ole tällä kaudella olleet mitenkään erityisen yksipuolisia.  Ottawalla on miehistössään huippupakki Erik Karlsson ja hyökkäyspääkin on herännyt entiseen loistoonsa. Rangersilla taas tasaisen joukkueen helmi seisoo maalissa: King Henrik.
Veikkaus: Rangers vie sarjan voitoin 4-2

Toinen pari idässä on Boston Bruins ja Washington Capitals. Hallitseva Stanley Cup voittaja Boston on parin ehdoton ennakkosuosikki. Kauden aikana Boston vaikutti joukkueelta joka kykeni voittamaan silloin kun täytyi, eikä täydellisen kauden viime vuonna pelannut joukkue ainakaan ole heikentynyt tälle kaudelle. Maalissa on mahtava, mutta ehkä väsynyt Tim Thomas. Puolustuksessa jättiläismäinen Zdeno Chara. Hyökkäyspäätä kutsutaan Bostonilla ikuiseksi kysymysmerkiksi, mutta jos joukkue pystyy päättämään kautensa runkosarjan parhaalla maalierolla (+67) lienee tämäkin asia varsin kunnossa. Washington sen sijaan on heikentynyt kausi kaudelta, ei ehkä miehistöltään, mutta tuloksiltaan kyllä. Washingtonin supertähti Alexander Ovechkin on pelannut kauden lopulla todella hyvin, eikä ole lainkaan yllättävää että todennäköisesti hän jatkaa hyviä otteitaan myös Helsingissä MM-jääkiekon merkeissä.
Veikkaus: Boston vie voitoin 4-0

Kolmas pari idässä on New Jersey Devils ja Florida Panthers. Florida onnistui pelaamaan tiensä pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten kauden 1999-2000, mutta kauden loppupuolella alkoi pantterien patterit olemaan lopussa. Divisioonan voitto johtui pitkälti muiden huonoudesta, mutta pudotuspelien alkaessa joukkueen kyvyt kunnolla mitataan. Joukkueessa on kehäraakkeja ja muualla epäonnistujia, jotka ovat tälle kaudelle repineet jostain itselleen uuden elämän. Erityisesti huomiota ansaitsee hukkaostokseksi leimattu pakki Brian Campbell, jolle seuran vaihto Chicagosta Floridan lämpöön toimi erinomaisesti. Devils on taas joukkue täynnä taitoa ja viime kaudeksi hyökkäystä johtamaan hankittu, hulppean sopimuksen solminut Ilya Kovalchuk pelaa vihdoin (lähes) niin kuin 100 miljoonan miehen kuuluukin. Viimeisillä höyryillään toimiva maalivahti Martin Brodeur tuomittiin jo entiseksi suuruudeksi, mutta tällä kaudella hän on ollut yksi Devilsin erinomaisuuden avaintekijöistä.
Veikkaus: Devils ottaa voiton 4-2

Viimeinen pudotuspelipari idässä on Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers. Aijaijai mitä nannaa heti ensimmäisellä kierroksella. Multiversum -teorian mukaan jossain on todellisuus jossa nämä joukkueet kohtaavat vasta itäisen lohkon loppuottelussa, eikä se sarja voisi olla parempien joukkueiden kohtaaminen. Molemmat ovat olleet aivan liekeissä, etenkin Penguins saatuaan Sidney Crosbyn takaisin miehistöönsä vaikuttaa jopa potentiaaliselta Stanley Cup mestarilta. Silti, ottelupari voi päättyä miten vaan: joukkueet ovat kohdanneet monesti ja kohtaamiset ovat aina olleet kuumia. Mikäli joukkueiden divisioona olisi helpompi, olisivat molemmat päättäneet kautensa korkeammilla sijoituksilla. Nyt kuitenkin saamme nauttia tästä herkusta jo ensimmäisellä kierroksella ja valitettavasti toinen joukkueista putoaa aivan liian aikaisin. Yksittäisiä pelaajia joita sarjassa kannattaa seurata: Penguins: Crosby, Evgeni Malkin, James Neal, Marc-Andre Fleury, Matt Cooke, Kris Letang, Jordan Staal, Pascal Dupuis. Flyers: Wayne Simmonds, Scott Hartnell, Ilya Bryzgalov, Sean Couturier, Claude Giroux, Jaromir Jagr, Jakub Voracek, Braydon Coburn. Eli oikeastaan melkeinpä kaikki.
Veikkaus: Philadelphia vie voitoin 3-4

Läntisen lohkon ensimmäisen pudotuspeliparin muodostavat runkosarjan jo toisen kerran peräkkäin voittanut Vancouver Canucks ja Los Angeles Kings. Kingsien maalivahti Jonathan Quick hinasi tehottomasti pelanneen joukkueensa käytännössä yksin pudotuspeleihin, ja odotettavaa on että mies tulee tekemään 30-50 torjuntaa per ottelu tässä ottelusarjassa. Valitettavasti se vaan ei tule riittämään. Vancouver Canucks jäi yhden voiton päähän viime kaudella mestaruudesta ja joukkue on ainoastaan parantunut siitä. Vielä kun Canucks saa takaisin toisen puoliskon Sedinien veljesparista, on Vancouver huomattavasti vahvempi ja tasapainoisempi joukkue kuin mitä Kings on.
Veikkaus: Vancouver vie 4-1

Toinen ottelupari lännessä on St Louis Blues ja San Jose Sharks. St Louis oli pitkään kiinni runkosarjan voitossa, mutta kalkkiviivoilla Vancouver meni pisteissä ohi. Tämä ottelupari on jännittävä, sillä Bluesin valmentaja Ken Hitchcock on saanut revittyä joukkueen aivan huikeaan liitoon melko yllättävällä pelaajamateriaalilla. Joukkue pelaa kuitenkin hyvin ja voittaa. Ainoa ongelma on pudotuspelikokemus, mitä koko organisaatiolla on hyvin vähän ennen tätä. Tosin Sharksilla on paljon pudotuspelikokemusta ja kokemukset ovat olleet lähinnä karvaista tappioista, joten ehkei kokemus ole niin olennaista. San Jose on tällä kaudella ollut eräänlainen lännen Washington: se suuri voitto olisi pitänyt tulla jo, nyt eivät rahkeet enää riitä.
Veikkaus: St Louis vie voitoin 4-2

Kolmas ottelupari lännessä on Phoenix Coyotes ja Chicago Blackhawks. Chicago olisi pisteiden valossa sijoittunut korkeammalle kuin Phoenix, mutta divisioonajaon vuoksi saa toistaiseksi ainakin Arizonassa majaileva kojoottilauma vähän epäreilun kotiedun pudotuspeleihin. Coyotes on hyvä joukkue joka St Louisin tavoin pelaa taitotasonsa äärilaidoilla jatkuvasti, valitettavasti huomattavasti suuremman potentiaalin omaava Blackhawks kykenee vääntämään ruuvia paljon kireämmälle tosipaikan tullen, jolloin Coyotes ei enää kykene vastaamaan vauhtiin. Tasainen pudotuspelipari kyllä, mutta erityisesti mikäli Jonathan Toews palaa Blackhawksien kokoonpanoon, ei voittajasta pitäisi olla epäselvyyttä.
Veikkaus: Blackhawks vie voitoin 4-1

Viimeinen pudotuspelipari lännessä on Nashville Predators ja Detroit Red Wings. Tämä pudotuspelipari on lännen Penguins-Flyers. Tempo otteluissa tuskin on samaa luokkaa, mutta joukkueiden taso kylläkin. Red Wings on vuodesta toiseen aivan täyttä timanttia. Puolustuksessa häärii päälle nelikymppinen androidi Niklas Lidström ja hyökkäyksessä mielestäni maailman paras jääkiekkoilija Pavel Datsyuk. Nashvillessä taas on maalissa suuri, nopea, notkea ja kylmähermoinen Pekka Rinne, joka viime kaudella kannatteli joukkuettaan seurahistorian ensimmäiseen pudotuspelisarjan voittoon. Vastaan tuli lopulta Vancouver, jolloin taito loppui hyökkäyksessä kesken. Nyt joukkue on vahvempi hyökkäyspäässä Kostitsyneillä ja paluumuuttaja Alexander Radulovilla. Puolustuksessa vielä mahtipari Ryan Suter ja Shea Weber, joista ensimmäinen saattaa hyvinkin pukeutua ensi kaudella juurikin Red Wingsien paitaan.
Veikkaus: Nashville vie voitoin 4-3. Jatkoerille mennään ainakin kolmessa ottelussa.

Oikeastaan toivon olevani väärässä monessakin veikkauksessa. Toivoisin erityisesti menestystä Coyotesille, Sharksille ja Pantherseille ja Ottawalle. Ensi viikolla tähän aikaan olen huomattavasti fiksumpi jo.
Category:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti